witam
Moja sugestia dotyczy rang userow.Mamy dla nich tylko jedna range i jest to FonManiak (chodzi mi tutaj o soby ktore nie chca byc modami uloaderami itd.) Mysle ze gdyby dodac wiecej rang oprocz Fon Maniak (300 postow) userzy zaczelby odpowiadac w tematach Tak bylo ze mna moim pierwszym forum bylo club-crew i tam na poczatku wlasnie aby uzyskac poszczegolna range pisalem posty.Prosze o rozpatrzenie mojej sugestii.Poszczegolne nazwy rang mozemy przeciez razem wymyslec i podzielic na poszczegolne etapy np. do 50 postow bylby USER od 50 do 100 postow np. BYWALEC itd. Co wy na to ??
PyZyDyRy
To dobry pomysł, tylko najlepiej byłoby, gdyby kolejna ranga dawała dostęp do jakichś działów, ale są 2 powody, dla których na razie tak nie będzie w najbliższej przyszłości:
1. Jeżeli są działy dla jakiejś grupy userów (od x postów), to nie mają tam dostępu boty, poprzez co indeksacja jest mniej skuteczna (haha, ExtiVe, czegoś mnie nauczyłeś )
2. Na razie forum jest troszkę za małe na dzielenie go na grupy, a poza tym trzeba by było obmyślać po kolei korzyści z bycia w konkretnej randze.
Także byłby kłopot, a gdyby nie było żadnych bonusów z okazji dostania rangi, to nikt by się o nią nie starał
najodleglejszy, masz rację z tą indexacją i to jest minus.
R@V, jak widzisz starałem się wszystko dopasowywać do klimatu forum stąd ta nazwa grupy Fon Mania a bywalec raczej nie będzie pasowało i to jest kolejny minus.
Ale plusem jest to że:
R@V napisał/a
(chodzi mi tutaj o soby ktore nie chca byc modami uloaderami itd.) Mysle ze gdyby dodac wiecej rang oprocz Fon Maniak (300 postow) userzy zaczelby odpowiadac w tematach
To jest dobry pomysł bo może się sprawdzić tylko daj jakieś sensowne nazwy związane z telefonią komórkową to wtedy pomyślimy
Więc jak coś pobierasz to zostaw po sobie komentarz!
mysle najodleglejszy, ze same rangi by byly ok to dzialaloby na zasadzie "drabiny" czyli im wiecej postow napisze tym lepsza range bede mial, cos jak zdobywanie leveli w grach tyou Diablo czy Sacred z tymi bonusami to moze byc problem bo jakie bonusy dawac?? ExtiVe, pomysle nad rangami i dam znac prosze takze o innych do wlaczenia sie w "myslenie"
Pomysł popieram, zawsze to jest motywacja dla userów, sam czasem się motywuje rangami, gdy widzę, że user z lepszą rangą jest traktowany "inaczej", niż zwykła pijawa dajmy na to
Hehe Ja również popieram Jak widziałem że prócz rangi Mod Team mogę osiągnąć rangę "Fon Maniak" to wbijałem tak szybko posty że się kopciło za mną teraz nie ma rang a ja nie mam co wbijać Ale to nie oznacza że dlatego nie pisze tak często postów / uploadów chociaz staram sie byc codziennie Dużo zajęć mam na głowie Więc jakby mnie nie było dłuższy czas to nie martwić się o mnie Na pewno wrócę
Pozdro
_________________ Cała Prawda o Emo Look4win.pl - Codziennie Za DARMO Nagrody!!
Panie Boże pomóż mi pamiętać:
Kiedy mam naprawdę zły dzień, i zdaje mi się, że wszyscy dookoła chcą mnie wkurwić, niech nie zapomnę, że do zrobienia smutnego grymasu potrzeba aż 42 mięśni, a tylko 4 do wyprostowania środkowego palca i powiedzenia im, że mogą mi skoczyć !
Pozdro
[you]
.
Informuję że dnia 8 Października Wyjeżdżam do Wojska na 9 Miesięcy. Postaram się odwiedzać forum w trakcie pobytu na Przepustce. Pozdrawiam.
Zastaniawialem sie nad tymi rangami, trudnosc polegala na tym aby rangi odnosily sie do telefonii komorkowej i wymyslilem cosik takiego :
0 - 50 postow ---> fon user
50 - 100 postow ---> fon gadacz
100 - 150 postow ---> fon entuzjasta
150 - 200 postow ---> fon fanatyk
250 - 300 postow ---> fon mistrz
300 i wiecej ---> fon maniak
tak do konca mi nie pasuje ale to pierwsza propozycja czekam na wasze
Niee to takie rangi to bezsensowne są... Mogę zrobić jedną np. Fon User
0-10 Nowy Model
11-40 GSMon User
41-90 Ale Aparat!
91-150 Fon User
151-225 Zafascynowany Telefonami
226-299 Tapeciarz
300-390 Fon Maniak
391-510 SmS Writer
511-650 Wszechwiedzący
PROSZĘ KOMENTARZE !!!
Nie miałem co wymyśleć a jest związane z telefonem prócz ostatniej rangi Ale można jakoś podmienić żeby pasowało P Wiecej narazie raczej nie trzeba kto nabije szybko 650 postów to sie wymysli wiecej
Kiedy mam naprawdę zły dzień, i zdaje mi się, że wszyscy dookoła chcą mnie wkurwić, niech nie zapomnę, że do zrobienia smutnego grymasu potrzeba aż 42 mięśni, a tylko 4 do wyprostowania środkowego palca i powiedzenia im, że mogą mi skoczyć !
Pozdro
[you]
.
Informuję że dnia 8 Października Wyjeżdżam do Wojska na 9 Miesięcy. Postaram się odwiedzać forum w trakcie pobytu na Przepustce. Pozdrawiam.
Niee to takie rangi to bezsensowne są... Mogę zrobić jedną np. Fon User
Nie chcę tyle rang na forum bo to było by śmietnik.
W statystykach w legendzie, wyobraźcie sobie jak by było na rozwalane.
Najlepiej zrobić Fon Maniak od 300 postów (która już istnieje) i jeszcze inną rangę od np. 600 postów i to wystarczy.
Tylko ExtiVe Kochany zauważ że "Fon Maniak" to nie jest "Ranga" tylko "Grupa" w tej grupie będzie każdy kto napisze 300 postów... i jak zrobisz drugą grupę od 600 postów to zauważ że użytkownik posiadający postów 600 będzie i w Grupie "Fon Maniak" i w tej następnej grupie od 600 postów...
W Rangach jest Coś innego... Nie ma żadnych statystyk itp... Poprostu ranga... na początek po zarejestrowaniu byłby ten cały "Nowy Model" Jak osiągnie 10 postów to automatycznie przeskoczy z Nowy Model na GSMon user... itd...
Rozumiesz ExtiVe o co mi chodzi ?
Popytaj na Forum odnośnie PHPBB by Przemo jak zrobić takie rangi bo ja niewiem ;s Korzystałem z forum gotowych typu blabla.fora.pl i tam rangi szło ustawiać ;] Pozdro !
Pozdro
[you]
.
Już wiem o co chodzi Sorki za nie porozumienie.
A rangi stworzę jak wrócę ze szkoły - lub jak się urwę z lekcji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum