Jeżeli jestes zainteresowany kupna reklamy w tym miejscu - pisz do administracji!!

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
[Sugestia] Download
Autor Wiadomość
najodleglejszy 
Dzielący przez zero

Marka Telefonu: Sony Ericsson
Model Telefonu: W810i@iPhone 3G
Operator: Orange

Tematy: 39
Piwa: 280/27

Status: Offline

Wysłany: 2008-07-24, 07:43 [Sugestia] Download

Właśnie przypomniałem sobie, że jest taka ranga u nas, jak Fon Maniak xD No i doszedłem do wniosku, że na naszym forum chyba żaden user jej nie osiągnie...

Poza tym wpadłem na pomysł, że można przecież w phpBB by Przemo dać taką opcję, że tag
code

jest niewidoczny dla niezarejestrowanych... I wtedy nie musi być dostępu od x postów, boty pozycjonujące mają dostęp wszędzie, a będzie mniejszy spam, bo userzy nie będą musieli piw stawiać... Na innych forach to jakoś działa i się rozkręcają, ja np. na jednym mam od grudnia 415 postów. Tylko mnie to zastanawia, jak oni to robią, że wszyscy do nich lgną i jest tylu aktywnych userów... o.O Poza tym stwierdziłem, że chyba jesteśmy zbyt surowi dla userów. Wiem, że gdyby nie warny, to byłby burdel straszny, ale z drugiej strony, jak wstawiamy komuś warna, to prawie każdy ucieka i więcej nie wraca, bo się obraża... Zastanawiałem się nad jakimś złotym środkiem, ale nic mi nie wpadło do głowy :/ Więc może jakieś propozycje od was? :D

, witam na forum :)
Nie pomagam na GG. Po to masz forum, żeby pytać. A jak nie posłuchasz, to dostaniesz... bonus*...

*warna
Postaw piwo autorowi tego posta

Azuel 
Administrator

Model Telefonu: K550i i K800i
Operator: Plus GSM

Tematy: 185
Piwa: 1346/39

Wysłany: 2008-07-24, 08:03 

najodleglejszy, ja i R@V osiągnęliśmy rangę Fon maniak :P Trzeba poczekać aż ExtiVe wróci :P bo ja nie kumaty z tego co napisałeś :P Rozumiem mniej więcej ocb ale nie wiem jakim cudem na tym userów mamy zyskać i jak można żyć bez piwa xD

Cała Prawda o Emo
Look4win.pl - Codziennie Za DARMO Nagrody!!
Panie Boże pomóż mi pamiętać:
Kiedy mam naprawdę zły dzień, i zdaje mi się, że wszyscy dookoła chcą mnie wkurwić, niech nie zapomnę, że do zrobienia smutnego grymasu potrzeba aż 42 mięśni, a tylko 4 do wyprostowania środkowego palca i powiedzenia im, że mogą mi skoczyć !

Pozdro
.

Informuję że dnia 8 Października Wyjeżdżam do Wojska na 9 Miesięcy. Postaram się odwiedzać forum w trakcie pobytu na Przepustce. Pozdrawiam.

PatryQ 
chyba Admin :D

Marka Telefonu: w580i
Model Telefonu: Sony Ericsson
Zaproszone osoby: 2

Tematy: 420
Piwa: 1358/16

Wysłany: 2008-07-24, 08:18 

A moim zdaniem to w ogóle pomysł z ukrywaniem linków (dawaniu w znaczniku hide) jest głupi, na innych forach podaje w code i jeśli user będzie chciał to da te piwko, jeśli nie to nie da. Nie bądźmy pazerni na wirtualne piwka :] A co do uciekaniu userów po otrzymaniu warna to proponuje pierw pisać na pw, a w ostateczności dawać tego warna. No i zmniejszył bym próg w tym temacie na odrobienie warna (http://gsmon.info/chcesz-aby-zdjeto-ci-ostrzezenie-zobacz-co-musisz-zrobic-vt13.htm). Po pierwsze zmienił bym to na ilość plików, nie na ich wagę, bo praktycznie oprócz filmików i muzy na telefony to reszta plików ma po kilkanaście kilobajtów... Wpadło mi coś jeszcze do głowy, na innym forum tak jest, że uploadera otrzymuje się po wrzuceniu bodajże 25 plików, może by to wprowadzić i u nas? I co miesiąc userzy byli by sprawdzani, czy nadal wrzucają ?? Ale się rozpisałem :D

Przeczytaj Regulamin!!!
Jak pisać tematy w downloadzie?
Znudziła Ci się twoja ranga?
Przedstaw się na dobry początek
KONKURS! ;-)

:love:

Azuel 
Administrator

Wysłany: 2008-07-24, 08:26 

To troche za duże zmiany jak dla mnie :P Poczekamy aż ExtiVe wróci bo mnie to przerasta a sam decyzji nie będę podejmował... ExtiVe Założył Forum :) Ja tu Tylko Pracuję :P

No ale proszę proszę :) Piszcie swoje propozycje :) Ja tylko będę czytał i jak ExtiVe wróci to podejmie odpowiednie Działania :)

Tak między nami :> Wiem że ExtiVe wchodzi tutaj od czasu do czasu i obserwuje jak tam leci xD

Cała Prawda o Emo
Kiedy mam naprawdę zły dzień, i zdaje mi się, że wszyscy dookoła chcą mnie wkurwić, niech nie zapomnę, że do zrobienia smutnego grymasu potrzeba aż 42 mięśni, a tylko 4 do wyprostowania środkowego palca i powiedzenia im, że mogą mi skoczyć !

Pozdro
.

Informuję że dnia 8 Października Wyjeżdżam do Wojska na 9 Miesięcy. Postaram się odwiedzać forum w trakcie pobytu na Przepustce. Pozdrawiam.

najodleglejszy 
Dzielący przez zero

Wysłany: 2008-07-24, 08:54 

Wielki Brat patrzy... Strzeżmy się wszyscy :D

Nie pomagam na GG. Po to masz forum, żeby pytać. A jak nie posłuchasz, to dostaniesz... bonus*...

*warna

ExtiVe 
Admin & Grafik

Model Telefonu: K550i

Tematy: 233
Piwa: 2184/6

Wysłany: 2008-07-25, 11:17 

Nie za bardzo rozumiem propozycji najodleglejszego. Otóż chcesz zrobić żeby link był widoczny od X postów? Jeśli tak to jest to raczej nie możliwe - chyba nie ma takiego moda a jeżeli znalazłeś coś takiego podrzuć to nam. ;]
Co to propozycji PatryQ z usunięciem tych tagów żeby linki były odkryte to byłby zły pomysł gdyż userzy w ogóle by się nie udzielali a tak mają wybór - postawić piwo czy odpowiedzieć w temacie.
Co do Azuela ty też jesteś większą częścią tego forum więc nic nie zrobię jak Ty też nie podejmiesz decyzji :]

Fajnie że się staracie jakoś rozwinąć forum i wnieść do niego coś nowego :)
Dzięki :)

pamiętaj, że komentując plik motywujesz uploadera!
Dzięki Twojemu komentarzowi on ma ochotę wrzucać i dzielić się swoimi plikami!
Więc jak coś pobierasz to zostaw po sobie komentarz!

NIE POMAGAM NA GADU!

najodleglejszy 
Dzielący przez zero

Wysłany: 2008-07-25, 12:27 

ExtiVe, widziałem taką opcję chyba nawet u mnie na forum, że tag code jest widoczny tylko dla zarejestrowanych. Ot i cała filozofia :)

*warna

ExtiVe 
Admin & Grafik

Wysłany: 2008-07-25, 12:30 

Aaa tylko dla zarejestrowanych tak? To jest możliwe ale przecież żeby zobaczyć co jest w HIDE też trzeba się zarejestrować i albo postawić piwo lub napisać wiadomość :] Moim zdaniem to prawie na jedno wychodzi bo tak jak teraz jest bynajmniej ktoś na jakiś czas coś pisze a jak by było CODE widoczne TYLKO dla zarejestrowanych osób to każdy by się rejestrował i w du*ie by miał to czy się udziela czy nie...

NIE POMAGAM NA GADU!

najodleglejszy 
Dzielący przez zero

Wysłany: 2008-07-25, 12:34 

No wiem. I tu się zaczyna pytanie, jak inaczej zachęcić userów do aktywności :/ A ta metoda imho jest lepsza, bo wiele osób NIE WIE, jak postawić piwo. Swoją drogą to nie wiem, jak to się innym forom udaje, że mają tyle postów ;/

*warna

PatryQ 
chyba Admin :D

Marka Telefonu: w580i
Model Telefonu: Sony Ericsson
Zaproszone osoby: 2

Tematy: 420
Piwa: 1358/16

Wysłany: 2008-07-25, 16:07 

Tee, a mojego pomysłu z uploaderami i zdejmowaniem warnów już nie skomentujecie? :zly:

Przeczytaj Regulamin!!!
Jak pisać tematy w downloadzie?
Znudziła Ci się twoja ranga?
Przedstaw się na dobry początek
KONKURS! ;-)

:love:

najodleglejszy 
Dzielący przez zero

Wysłany: 2008-07-25, 16:29 

Na mój gust dobry pomysł :P

*warna

ExtiVe 
Admin & Grafik

Wysłany: 2008-07-25, 16:32 

Ja już wyraziłem opinię na ten temat co do CODE... Dlaczego w code a nie w hide? W hide może odpowiedzieć żeby zobaczyć link a w code widzi go od razu...

NIE POMAGAM NA GADU!

R@V 
--==d[O_o]b==--

Marka Telefonu: Nokia
Model Telefonu: 6270 & NGage QD

Tematy: 501
Piwa: 2974/18

Wysłany: 2008-07-25, 19:43 

Jeśli chodzi o zachecanie do aktywności to kiedys już to przerabialiśmy, mianowicie chodzi o rangi nie o jedna ale o pare rang tak zeby awansowali z rangi na range w miare powiekszania sie postow.Niestety nic z tego nie wyszlo bo z wymyslaniem rang z naszej strony bylo kiepsko :/ Tak naprawde to jestem za hide z tej przyczyny ktora napisal ExtiVe, podoba mi sie tez pomysl z udostepnianiem linkow od ilosci napisanych postow :)
PatryQ napisał/a
A co do uciekaniu userów po otrzymaniu warna to proponuje pierw pisać na pw, a w ostateczności dawać tego warna.
Ten pomysl tez jest ok :) czyli mamy pare nowych opcji a teraz demokratycznie nalezaloby zaglosowac na kazda z osobna i wcielic w zycie forum :)

Azuel 
Administrator

Wysłany: 2008-07-25, 20:23 

R@V napisał/a
mianowicie chodzi o rangi nie o jedna ale o pare rang tak zeby awansowali z rangi na range w miare powiekszania sie postow

Hihi R@V właśnie wymyślam jakieś twórcze rangi ;) Tak z 20 na dobry początek :P

PatryQ napisał/a
A co do uciekaniu userów po otrzymaniu warna to proponuje pierw pisać na pw, a w ostateczności dawać tego warna.

Ja też jestem za, to jest lepszy pomysł :P

@up Co do tego code...
Ja twierdzę że jeśli byśmy code zrobili dostępne dla użytkowników zarejestrowanych a usunęli link hide a co za tym idzie konieczność stawiania piwa użytkownikowi żeby zobaczyć link to ludzie wchodzili by i ściągali cały czas a nic nie pisali... Oczywiście tylko chętni...

Ale z drugiej strony:
Jeśli już byśmy hide usunęli i link code byłby widoczny dla zarejestrowanych to tak jak teraz to robią ppl.. Chcą coś ściągnąć to piszą w cholere postów i czasami jest 10-20 postów do usunięcia za zbędny spam... W tym momencie ten problem by się skończył... Do tego niektórzy ludzie przy opcji "Piwo" Nie wiedzą jak je postawić i piszą głupie posty...
Liczcie się z tym że nie będziemy mieli co robić jak te boty (Przyzwyczajenie z cs'a) już nie będą pisać głupich postów xD

Troszku się rozpisałem więc no hmm... Kwestia dogadania się ...

Pooglądam inne fora i posprawdzam co takiego powoduje u nich wzrost użytkowników i jak ich forum funkcjonuje.

Potem oddam tutaj swój komentarz.

Cała Prawda o Emo

Pozdro
.

R@V 
--==d[O_o]b==--

Marka Telefonu: Nokia
Model Telefonu: 6270 & NGage QD

Tematy: 501
Piwa: 2974/18

Wysłany: 2008-07-27, 10:24 

Panowie, userzy na naszym forum dopiero zaczynaja uczyc sie prawidlowego poruszania sie tutaj zauwazylem to po duzej ilosci pytan jak postawic piwo?? i innych problemach ktore sa z reszta rozwiazane w regulaminie, moze istnieje taka opcja aby kazdy ale to kazdy user poprostu musial zaznajomic sie z regulaminem?? No i jeszcze jedna sprawa, moznaby stworzyc dzial taki do ktorego dostep mieliby tylko administrator moderatorzy gdzie moglibysmy w sposob tajny omawiac szczegoly dotyczace forum?? Bo jezeli znajdzie sie jakis user ktory sam chce zalozyc forum to poprostu bedzie sciagal pomysly od nas, a tak dostep bedzie mial zabroniony. Mozna by tez udostepnic jakis dzialy w miare powiekszania sie rangi (chyba o tym juz bylo ale pewny nie jestem) z tym ze najpierw musialay by te rangi istniec xD

Odpowiedz do tematu