Jeżeli jestes zainteresowany kupna reklamy w tym miejscu - pisz do administracji!!

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Telewizja w komórce ?
Autor Wiadomość
Azuel 
Administrator

Marka Telefonu: Sony Ericsson
Model Telefonu: K550i i K800i
Operator: Plus GSM

Tematy: 185
Piwa: 1346/39

Status: Offline

Wysłany: 2008-04-04, 17:16 Telewizja w komórce ?

Prawdopodobnie pod koniec roku będziemy mogli korzystać z telewizji w komórce. - W połowie maja ogłosimy przetarg na operatora mobilnej telewizji. Szacujemy, że może on zostać rozstrzygnięty po wakacjach - powiedział Jacek Strzałkowski, rzecznik Urzędu Komunikacji Energetycznej.

Według planów UKE usługa może ruszyć pod koniec 2008 r. i będzie dostępna w 31 miastach. Urząd na ten cel rozdysponował 38 kanałów częstotliwości z zakresu 470-790 MHz. Miasta-gospodarze piłkarskich mistrzostw Europy EURO 2012 otrzymały po dwa kanały częstotliwości.

- Rezerwacja częstotliwości na 31 obszarach gmin zostanie wydana jednemu podmiotowi na okres do 17 czerwca 2015 r. - podał UKE w swoim komunikacie.

Zainteresowanie telewizją mobilną deklarowało wcześniej porozumienie czterech operatorów telefonii komórkowej - Centertel, Polkomtel, PTC i P4. Ich zdaniem koszt uruchomienia cyfrowej telewizji mobilnej w standardzie DVB-H wyniesie 100-200 mln euro.

Mobilna telewizja w standardzie DVB-H (Digital Video Broadcasting Handhelds) umożliwia oglądanie programów na niewielkim ekranie odpowiednio przystosowanego telefonu lub palmtopa. Na razie ta forma transmisji jest testowana w centrum Warszawy. Nadawanych jest kilkanaście programów, są wśród nich m.in. TVN, TVP, i Polsat.

Cała Prawda o Emo
Look4win.pl - Codziennie Za DARMO Nagrody!!
Panie Boże pomóż mi pamiętać:
Kiedy mam naprawdę zły dzień, i zdaje mi się, że wszyscy dookoła chcą mnie wkurwić, niech nie zapomnę, że do zrobienia smutnego grymasu potrzeba aż 42 mięśni, a tylko 4 do wyprostowania środkowego palca i powiedzenia im, że mogą mi skoczyć !

Pozdro
.

Informuję że dnia 8 Października Wyjeżdżam do Wojska na 9 Miesięcy. Postaram się odwiedzać forum w trakcie pobytu na Przepustce. Pozdrawiam.
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu